Vrhunski sportisti i rekreativni sportski entuzijasti neprestano tragaju za boljim treninzima i teže dostizanju većih ciljeva.
Profesionalni sportisti, vežbama na Power Plate® spravama, poboljšavaju rezultate svojih konvencionalnih treninga i treninga za razvoj eksplozivne snage, a istovremeno pruža se mogućnost i za ubrzavanje vremena oporavka i regeneracije. Zahvaljujući ekstenzivnom akademskom i nezavisnom naučnom istraživanju, profesionlni timovi širom sveta koriste Power Plate® sprave kao deo svojih treninga snage, kondicije i programa rehabilitacije.

Vežbe na Power Plate spravi dizajnirane su da dramatično poboljšaju treninge, bez obzira da li se radi o dodatnim ili celokupnim treninzima na spravi. Za samo par minuta može se povećati pokretljivost i stabilnost. Power Plate® mašine su odlično sredstvo za kontinuirano maksimiziranje performansi. Kako vibracije stimulišu brzu kontrakciju mišicnih vlakana, sportisti tokom vremena iskuse dramatično povećanje eksplozivne snage, motorike, mišićne izdržljivosti i opštih sposobnosti.

TRENING

Zbog ograničenog kretanja kod tradicionalnih vežbi prosečno samo 30-40% mišicne mase može biti iskorišćeno, a kod profesionalnih sportista do 80%. Vibracije na Power Plate-u angažuju između 95% i 97% mišićnih vlakana. To znači da se duboki mišići i mišići stabilizatori koji se inače teško vežbaju, takođe stimulišu.

Većina ljudi još uvek veruje da povećanju snage i kondicije doprinosi dužina treninga, dok je intenzitet ono što daje kvalitetan rezultat treninga.
Vežbanjem na Power Plate-u manje se opterećuju ligamenti i zglobovi, a zbog izuzetne efikasnosti te sprave dugi i iscrpljujući treninzi postaju nepotrebni.
Uz pomoć Power Plate-a poboljšavamo sljedeće faktore:

* MAKSIMALNU SNAGU
* EKSPLOZIVNU SNAGU
* IZDRŽLJIVOST MIŠIĆA

PREDNOSTI VIBRACIONOG TRENINGA

Izdržljivost: istraživanja pokazuju da se već nakon 3 nedelje vibracionog treninga max. izdržljivost povećava za 49,8% ; dok se konvecionalnim treninzima (tegovii) povećava 16%.

Brzina: po istraživanjima vec nakon jednog meseca vibracionog treninga dolazi do povećanja brzine 6,4%; a kod konvecionalnog treninga nakon jednog meseca nije vidljiv napredak

Fleksibilnost:nakon par meseci vibracionog treninga takođe je zabeleženo značajno poboljšanje fleksibilnosti.

Snaga: minimalno nakon tri meseca vibracionog treninga povećava se snaga, a vertikalna skočnost se povećava za 12% nakon 10 dana treninga.

Kod boksera je zabeleženo povećanje snage od 25% nakon samo jednog meseca vibracionog treninga.

Hormoni: efekti vibracionog treninga na hormone:

- hormon rasta +460% (koji je bitan za optimalno stanje tela i uma) (Bosco et al,2000)

- kortizol -32% (hormon odgovoran za reakciju organizma na stres, povišeni krvni pritisak, povećanje nivoa šecera u krvi, neplodnost kod žena, kao i slabe imune sposobnosti organizma) (Bosco et al,2000) 

Power Plate® trening

aktivira svaki mišic u vašem telu. Izmereno je od 95 do 98 posto aktivacije mišićne mase prilikom vežbanja na Power Plate®-u, naspram 40 do 50 % kod tradicionalnog nacina treninga.

Power Plate® vibracije redukuje izlučivanje mlečne kiseline pa je i bol u mišićima manji od one koja se oseća nakon konvencionalnog treninga, a prijatnijem osećaju doprinosi i fantastična masaža koja se izvodi nakon treninga i do 50Hz (vibracija) u sekundi potpuno opušta sve trenirane mišiće i osposobljava ih za nove napore.

Za smanjenje bolova i upala zaslužno je i veoma efikasno istezanje na Power Plate-u, koje ne samo što čini mišiće izduženijim i privlačnijim, već uz pomoć vibracija i efikasno pumpa krv u mišiće koje istežemo povećavajući oksigenaciju tih delova podižući PH vrednost iz kisele sredine ka neutralnoj, što dovodi do odstranjivanja mlečne kiseline iz mišića, koja je odgovorna za bol u mišićima prilikom istezanja i nakon treningaPOWER PLATE AKTIVIRA 95 DO 98% MIŠIĆNIH VLAKANA